Solenergi — det självklara valet!

Den energi som träffar jorden på en och en halv timme skulle kunna försörja planeten med all energi i ett helt år!

Solenergin är framtidens energikälla för att säkerställa ett hållbart och miljövänligt energisystem. Energi från ett solcellsystem är en god energiinvestering då den är förnybar, kostnadseffektiv, hållbar, tyst och enkel både installations- och underhållsmässigt.

Marknaden för att installera solceller växer snabbt och utvecklingen av solcellspaneler, växelriktare och kringliggande teknik går snabbt framåt. Samtidigt har priserna sjunkit markant de senaste åren.

Solenergi – värdefull på många sätt

Ekonomisk investering

 • 8–15 års återbetalningstid eller 6–12 % ränta på insatt kapital med mycket låg risk
 • Säkrar elpriset och skyddar mot framtida prisökningar
 • Ökat fastighetsvärde genom minskade driftskostnader

Ledare av det förnybara

 • Varumärkesstärkande
 • Hållbarhetsprofilen är ett viktigt kriterium vid val av arbetsgivare

Miljöinvestering

 • 100 % förnybart på naturens villkor

 • Varje producerad kWh solel sparar 300–500 g koldioxid
 • En solcellsanläggning installerad i Sverige har återbetalat sig själv ”CO2-mässigt” efter 1–5 år
 • Miljöcertifiera byggnader

Våra produkter

Solar Supply erbjuder både kompletta helhetslösningar och enskilda komponenter inom solenergisystem med direkt leverans till den adress ni önskar.

Solenergi

Solcellspaneler

Solcellernas uppgift är att omvandla solens energi till förnybar energi för villan, fastigheten eller elbilen under minst 30 år. Detta ställer höga krav på produktens kvalitet och prestanda under lång tid.

Kiselsolcellspaneler är den vanligaste solcellstypen på marknaden, detta tack vare en högre verkningsgrad och kostnadseffektivitet. 

Glas/glas bi-facial paneler representerar en spännande innovation inom solenergi och arkitektur. Deras förmåga att generera energi från både solens direkta strålar och reflekterat ljus gör dem effektiva och mångsidiga. Deras transparenta natur möjliggör integration i olika byggnadsdesigner och landskap, samtidigt som de bidrar till hållbarhet och energieffektivitet. Med ständiga framsteg inom solteknik kan glas bi-facial paneler förväntas spela en allt viktigare roll i framtida gröna byggnadsprojekt och energisystem.

JA Solar är en av världens största solcellspanelstillverkare där Solar Supply har agenturen på deras paneler på den svenska marknaden. Panelerna är av högsta kvalitet, Tier 1 paneler och av A-klass. Som enda solcellspaneltillverkare har de nått graden av ”Accepterad” enligt Byggvarubedömningen.

Sonnenstromfabrik levererar högkvalitativa solcellspaneler som är tillverkade i Tyskland med extra lågt klimatavtryck och hållbarhet i fokus. Med deras Low carbon och Ultra low carbon paneler, certifierade av Certisolis, kan en större miljövinst erhållas. Deras anläggning släpper ut cirka 70 % mindre CO2 jämfört med internationella konkurrenter.

Longi Solar är en av de ledande mono-kristallina solcellspaneltillverkarna i världen. De är fullt integrerade från Ingot gjutning till solcellspanelstillverkning. De är en Tier 1 leverantör samt AAA-ratade (den högsta ratingen) enligt PV ModuleTech Bankability rating Q1 2020.

SoliTek forskar, utvecklar, tillverkar och säljer premium solcellspaneler av glasglas för alla typer av hustak. Deras paneler är perfekt för tuffa väderförhållanden samt brandsäkra (A-klass). Under 2020 fick SoliTek certifiering för att deras glaspaneler är ”grönast i världen”.

REC Group är ett internationellt banbrytande solenergiföretag som har satsat på att ge konsumenterna ren och prisvärd solenergi för att underlätta globala energiomgångar. Med deras innovativa soltillverkningsteknik erbjuder REC solcellsmoduler med ledande hög kvalitet. 

Trina Solar Co driver forskning, ständig utveckling & innovation, produktion samt försäljning av solcellsmoduler. I april 2022 hade man levererat solcellsmoduler överstigande 100 GW, vilket är nära den installerade kapaciteten för 4,4 Three Gorges Dam-kraftverk och motsvarar att plantera 7,4 miljarder träd över hela världen. Trina Solar har anslutit över 5,5 GW solkraftverk till nätet över hela världen.

Växelriktare

Växelriktare

Växelriktaren är hjärtat i solcellsanläggningen. Den omvandlar likström (DC) som skapats från solcellspanelerna till växelström (AC) för att kunna användas i hushållet.

Det finns olika slags växelriktare:

Strängväxelriktare – är det traditionella systemet där solcellspanelerna kopplas i slinga till växelriktaren.

Optimerat växelriktarsystem – med ett optimerat växelriktarsystem sätter man optimerare under varje panel eller panelpar för att optimera varje solcellspanel/solcellspanelpar.

Växelriktarna har olika fördelar, nackdelar och förutsättningar. Den specifika solcellsanläggningen bör avgöra vilken lösning som är bäst lämpad.

Kontakta oss så hjälper vi er gärna med analys för den bästa lösningen!

Fronius är ett privatägt bolag från Österrike som producerat växelriktare ända sedan 1995. De har ett stort kund- och hållbarhetsfokus samt en långsiktig produktutveckling. Deras växelriktare är av mycket hög kvalitet, vilket deras långa livslängd också visar; den första modellen höll i 20 år innan den uppgraderades. De erbjuder förutom växelriktare även hybridväxelriktare för möjlighet till energilagring och uppföljning av ditt solcellssystem.

Growatt är en av de 10 största tillverkarna och en ledande växelriktartillverkarna i världen. Företaget har blivit utsett till den bästa växelriktartillverkaren i Kina tre år i rad av PVBL. De lägger stort värde vid forskning och utveckling, att leda teknologin och samtidigt sätta kvaliteten i första hand. Med produkter inom alla segment, on-grid, off-grid, hybridinverters samt smart energy management är de en tillverkare för framtiden.

SolarEdge är ett israeliskt bolag som startade 2006. SolarEdge är idag en av de ledande tillverkarna av växelriktare i världen med sin optimerade teknik. För att främja smart energi adresserar de ett brett spektrum av produkter inom energisegmentet, som exempelvis energilagringslösningar, E-mobility och energihantering för hushåll.

Tigo grundades i Silicon Valley 2007 för att påskynda införandet av solenergi över hela världen. Det erbjuder ledande teknik inom Flex MLPE (Module Level Power Electronics) med innovativa lösningar som avsevärt förbättrar säkerheten, ökar energiproduktionen och minskar driftskostnaderna för solcellssystem. Tigos TS4-plattform maximerar fördelen med solcellssystem och ger kunderna skalbara, mångsidiga och pålitliga MLP:er.

FIMER förvärvade 2020 ABB:s växelriktarverksamhet och utökade sin lösningsportfölj. FIMER startade verksamheten 1942 inom svetsmaskiner och var bland de första att introducera växelriktarteknik till svets- och industriautomatiseringssektorn och utveckla MPS-teknik (Modular Power System), revolutionerande inom området skalbara växelriktare. Idag är över 90% av FIMER:s verksamhet solenergi. Inom ramen för FIMER-företagsvarumärket fortsätter den nyförvärvade solcellsportföljen att bära ABB-varumärket enligt varumärkeslicensavtalet för att säkerställa en smidig varumärkesövergång.

Fronius
Växelriktare
Montagesystem

Montagesystem

Vi erbjuder ett komplett sortiment av montagelösningar för både lutande och platta tak, men även speciallösningar så som integrerade lösningar och installation på fasad. Allt med fokus på att klara det nordiska klimatet med vind och tyngre snölaster. Alla produkter från våra leverantörspartners är certifierade och testade, så att vi vet att de uppfyller lagar, regler samt våra egna högt ställda krav.

Naturligtvis hjälper vi er projektera ert unika projekt!

Renusol Vår leverantör av solcellssystem för lutande tak. En tysk tillverkare som levererat och utvecklat metallkomponenter till solcellsindustrin sedan 1997. Företaget lägger stort värde och fokus på hållfasthet och kvalitet.

Presentation av PV Configurator 3.0 -> YouTube, svensk text

SOLTOP Vår leverantör av ett mycket säkert och lättmonterat montagesystem för platta tak med ballast från 0° till 15° lutande papptak. För att slippa penetrera taket används oftast ballast. Genom sin lätta och breda aluminiumprofil som läggs på en skyddande matta fås en större viktfördelning och en skonsam konstruktion mot takpappen. Det gör att taket skyddas under hela livslängden.

CW Lundberg Är vår leverantör för infästning på papptak. 1993 startade de sin nuvarande verksamhet. De har ett komplett produktsortiment där alla produkter utvecklas, tillverkas och levereras från den egna fabriken i Mora. Företaget är specialiserat på taksäkerhet.

Weland Stål Vår leverantör med över 40 års erfarenhet av taksäkerhet och infästning i tak har Weland Stål utvecklat infästningssystem för solpaneler. Infästningssystemet är anpassade för våra nordiska förhållanden. Infästningssystemen är beräknade och testade för att klara tuffa vind och snöförhållande.

ESCEC Sedan 2004 har Esdec levererat universella montagesystem för takmonterade solcellspaneler på platta och lutande tak.  SNABBT, PÅLITLIGT, INNOVATIVT – Vid formgivning och konstruktion av produkterna prioriteras alltid användarvänlighet för installatörerna. Montagesystemen består av lätta, robusta komponenter som är snabba och enkla att montera.

Marksystem

Marksystem

Markanläggningar har blivit ett allt vanligare inslag idag, inte bara i form av solcellsparker utan också hos lantbrukare, företag och privatpersoner som antingen har mark som inte används eller befintliga tak som inte lämpar sig för solcellsinstallationer.

Vi hjälper er projektera marksystemet enligt önskad storlek och befintliga markförhållanden!

Mapab Solar erbjuder innovativa och framför allt enkla lösningar av hög kvalitet för montering av solcellspaneler.

Taberg konstruktion AB erbjuder en svensk stativlösning för markmonterad solenergi, med 25 års garanti på sina produkter.

Marksystem
Bluetops solcarport

Solcarport

Solcarport- skydd och grön el i kombination. Med Bluetops solcarportar är detta möjligt då de erbjuder en hållbar lösning som kombinerar skydd, skuggning och överhettning av bilarna samt en hållbar energiproduktion för exempelvis laddning av elbilar.

Solcarporten fångar gratis och fri energi direkt från solen och förvandlar parkeringsplatser till kraftverk. Dessutom krävs ingen extra mark utan tillgänglig mark kan användas för att maximera effektiviteten och öka välbefinnandet för anställda, kunder, besökare eller hyresgäster.

Solcarporten är markmonterade solcellspaneler som installeras ovanför parkeringsplatser. Det är en växande trend inom solcellsindustrin för att möjliggöra mer grön energi på ett enkelt och fördelaktigt sätt.

För solcarportlösningar är vi glada över vårt samarbete med Bluetop, ett danskt företag som sedan 2014 är specialiserat på just solcarportar med leverans i 13 länder. Deras carportsystem för företagskunder erbjuder olika möjligheter beroende på kundernas behov och förutsättningar bl.a. med möjligheten att integrera växelriktare i pelarna, laddboxar samt LED belysning.

Tillsammans med Bluetop erbjuder Solar Supply assistans vid valet och designen av solarcarportlösningar. Kontakta din Solar Supply säljare för vidare information och hjälp!

BLUETOP Logo
Tillbehör

Tillbehör

För att göra solcellssystemet fullständigt erbjuder vi ett komplett utbud av alla nödvändiga komponenter och tillbehör så som:

 • Kabel
 • Kontakter
 • Säkringar
 • Överspänningsskydd
 • Elcertifikatsmätare
 • Display
 • Brandkårsbrytare